четверг, 16 ноября 2017 г.

Традиції Великобританії!

         Британці так горді тим, що істотно відрізняються від інших націй світу. Вони до сих пір суворо дотримуються таких звичаїв як гра в крикет або лівосторонній рух. Британці досі, на відміну від решти Європи, вимірюють вiдстань не кілометрами, а милями. У своїх традиціях британці не завжди дотримуються логіки. У сільських пабах місцеві жителі часто грають в дартс, а іноді в шашки або шахи.



        Кулінарні традиції Великобританії 
Особливістю національної кухні є те, що природні особливості їжі тільки підкреслюються, а не змінюються до невпізнання. Присутній унікальний набір місцевих страв, наприклад, йоркширський пудинг і чай з запеченими вершками, який подають до ростбифу. Індичка з Норфолка, ніжне м’ясо молодого баранчика, смажені паштети, качки з Ейлсбері — страви для гурманів.


Різдвяні традиції в Великобританії 
На Різдво у Великобританії традицій намагаються дотримуватися. Всі вікна сільських будинків у Великобританії на Різдво висвітлені свічками. Незадовго до свята в багатьох селах жінки змагалися на кращу прикрасу Різдвяної свічки. До традицій святкування Різдва в Великобританії відносять, і різдвяний обід, який включає традиційні страви такі, як смажений гусак (в Уельсі, Ірландії), фарширована індичка (у англійців) або ж плум-підданого. Зберігається ще старовинний звичай прикрашати будинок до Різдва гілками вічної зелені — гостролистом, плющем і ін. За звичаєм тільки в це свято, в переддень Різдва, чоловіки мають право поцілувати дівчину, яка випадково зупинилася під прикрасою з цієї рослини. Зараз до Різдва прикрашають солодощами і різнобарвними іграшками — ялинку, на верхівці її зазвичай встановлюють велику срібну зірку або різдвяну фею.
Чайні традиції Великобританії 
Чайним етикет в Великобританії, ні в якому разі не обмежується одним сортом чаю, зазвичай гостям пропонують до 10 сортів на вибір. Чайний столик розміщують біля каміна у вітальні. Традиції чаювання в Великобританії намагаються дотримуватися. Скатертина — синя або біла. Для проведення церемонії — чайник з чаєм, чайні пари, глечик з окропом, молочник з вершками або молоком, десертні тарілочки для закусок, вилка і ніж для гостей, чайні ложечки, підставка для сита і ситечко, щипці для цукру, цукорниця з кусковим цукром і вовняний чохол безпосередньо для чайника з чаєм. Весь посуд обов’язково з одного сервізу. За традиціями чаю постійно подають тости з корицею, солоне масло, хліб, свіжі помідори і огірки, яйця, бісквіти, мигдальне печиво, джеми, пампушки, булочки, торти і тістечка, а також сендвічі. Заварюють чай за певними правилами. Для цього потрібно взяти участь у чайній церемонії і побачити все особисто.

Комментариев нет:

Отправить комментарий